Hallgatóink rólunk


Amióta az eszemet tudom, segítőként „tevékenykedem”. Számomra szokatlan volt harmincon túl ismételten beülni diákként az iskolapadba, de úgy éreztem, eljött az ideje, hogy ne „hályogkovácsként” legyek segítő a környezetemben, hanem igazi szakemberként dolgozzak. Ennek a célnak a megvalósítására tökéletes helynek bizonyult a Partium Keresztény Egyetem, mivel itt minden adott volt ahhoz, hogy tanulmányaim végeztével megszerezzem azt a diplomát, amire szükségem volt és van a munkámhoz. Igaz mint később kiderült, az intézmény sokminden másra is lehetőséget biztosít a hallgatóinak. Például, hogy az ember egy bizonyos koron túl is fitten tarthassa magát, fiatalosan dolgozzon, hiszen hozzám hasonlóan számos „idősebb” hallgatóval is találkozhattam az egyetem bármelyik szakán. Ezen felül lehetőség van a bizonyításra, főleg saját magunk számára, mivel a különböző szakokon meglévő kihívások, feladatok jó alkalmatt adnak egyfajta „önismereti munkára”, amivel megismerhetjük, kitágíthatjuk addigi határainkat. Az ösztöndíj lehetősége, ami kortól, szaktól és helyzettől független, azaz bárki igénybe veheti, egy újabb módja annak, hogy az egyetemre jelentkező hallgatók bővíthessék tudásukat, ismeretségi körüket, növeljék (ahogy az egyetemen tanultam) „kapcsolati tőkéjüket”.  Személy szerint nekem mindezek mellett volt még egy nagy előnye annak, hogy erre az egyetemre járhattam.  Ez pedig a Könyvtár! Tudom, hogy minden egyetemi intézménynek saját könyvtára van. Nekem viszont ez a könyvtár mindig is a szívem csücske marad. Elsősorban azért, mert itt bármikor lehetőségem volt „elbújni, elmélyülni”, nem utolsó sorban pedig az itt dolgozó „segítők” úgy igyekeztek ellátni a munkájukat, hogy az ember soha egy percig sem érezte azt, hogy nincs a helyén, vagy, hogy első évesként kevesebbet tudhat, mint egy végzős hallgató.

A Partium Keresztény Egyetem egy olyan oktatási intézmény, egy olyan hely, ahol, bár nem tanulhatunk meg „mindent”, de jó alapot kaphatunk arra, hogy diplomával a kezünkben méltón tovább léphessünk  a nagybetűs Életben.

Gergely Noémi Krisztina 2017-ben végzett szociális munkás

 

 

 


Életem meghatározó, kedves korszaka volt az a három év, amit a Partiumi Keresztény Egyetemen diákként töltöttem. A szociális munka szakot választottam, mert mindig vonzott az, ha másoknak segítséget tudtam nyújtani. Az egyetemen az elméleti és gyakorlati oktatás során sok tudást, tapasztalatot sajátítottam el, amelyeket a mindennapi életben, a munkahelyemen, még az emberi kapcsolataimban is kamatoztatni tudok.

Külön vonzereje még az is Partiumi Keresztény Egyetemnek, hogy nyitott a lehetőség arra, hogy gyakorlati és tanulmányi képzésekben lehet részt venni az Erasmus+ program keretén belül. Különféle irodalmi, illetve tudományos pályázati lehetőségek is biztosítottak. Ezen intézmény biztosítja hallgatóinak a tudományos dolgozatok publikálását a Staféta című diák-publikációs kiadvány lapjain. Az egyetem légköre messzemenően diákbarát, közvetlen, hangulatos, bizalmat ébresztő, ugyanakkor fegyelmezett, megköveteli a tudást, a szorgalmat.

Volt tanáraim ma is példaképeim, akik nemcsak tudásukat, műveltségüket tették közkincsekké számunkra, de emberségből, segítőkészségből, odafigyelésből is örökre szívembe „írták” nevüket.

Boldog, örömteli volt ez az időszak, ahol a szorgalom, a kitartó tanulás mindig meghozta jutalmát.

Szívből kívánom, hogy sok, leendő hallgatónak is ilyen emlékei legyenek erről a kiváló intézményről, amikor majd kilépnek falai közül az ÉLETBE!

Szabó Angéla, Szociális munka  szak 2017-ben végzett hallgatója


Kerinikolett"Azért választottam a szociális munka szakot, mert szerettem volna segíteni a bajbajutott embereken, azokon, akiket a társadalom kirekeszt hátrányos helyzetük miatt. Eddigi egyetemi éveim alatt, úgy érzem, sokat változtam, olyan fontos értékeket sajátíthattam el, mint az emberség, empátia, melyek napjainkban sajnos egyre kevésbé vannak jelen."

Kéri Nikolett, Szociális munka, II, év, 2013-2014-es tanév