Nemzetközi szakmai műhely holland vendégoktatókkal

A Partiumi Keresztény Egyetem szociális munka szakos hallgatói 2023.03.28-29-én interaktív  workshopon vettek részt, melyet Heleen Dekker van Vurren és Herm Slotman tartottak, akik az EDE-i Keresztény Egyetemről érkeztek, néhány hallgatóval együtt.

A műhelymunka nemzetközi jellegét tovább erősítette, hogy Dr.habil. Homoki Andrea, a Gál Ferenc Egyetem intézetvezető főiskolai tanára és hallgatói is bekapcsolódtak programba. Az interaktív foglalkozások lehetőséget teremtettek a hallgatók számára, hogy jobban megismerkedjenek a segítségnyújtás tapasztalati és megoldásorientált megközelítésével. 

A tapasztalaton alapuló munka a segítségnyújtás során a kapcsolat megerősítésére szolgál, figyelve az egészséges működés érdekében az autonómia és a kapcsolódás egyensúlyára. Fontos, hogy egy szociális munkás mindkét célt egyaránt szem előtt tartsa: segíteni az ügyfeleket és jó szakemberként magára is vigyázzon. A segítőmunkában fontos a pozitív, barátságos és megoldásorientált attitűd, amely a jelenre és a jövőre összpontosító kérdéseket tartalmaz.

 

holland2holland1holland3holland4holland5holland6nyitoholland