Ünnepelt a szociális munkások közössége

A Szociális Munka Világnapja alkalmából a Humántudományi Tanszék szervezésében színvonalas rendezvényen vehettek részt a különböző szakterületeken tevékenykedő nagyváradi segítő szakemberek a PKE szociális munka szakos hallgatóival együtt.  

Az idei ünnepi esemény a Szociális Munka Világszövetsége döntésének megfelelően “A sokszínűség tiszteletben tartása – közös társadalmi fellépéssel” központi célkitűzés jegyében zajlott.

Szomor Abigél egyetemi lelkész nyitóáhítatát követően Dr.Pásztor Rita egyetemi adjunktus köszöntötte a résztvevőket, aki Dr.Pálfi József rektor úr üdvözletét is tolmácsolta. A délelőtti program meghívott előadója Fekete Márton marosvásárhelyi református lelkész, mentálhigiénés szakember volt. Az általa vezetett interaktív foglalkozáson a szupervízió, lelki gondozás, lelki vezetés, spirituális segítő módszerek alkalmazásának lehetőségeivel ismerkedtek meg a jelenlevők.

Az ebédszünetet követően Tóth Aramis és Cantineau Lilly rendkívüli élményt nyújtó táncelőadása következett. A kiemelkedő tehetségű páros háromszoros magyar bajnok latin-amerikai táncban a junior 2 és ifjúsági kategóriában. Magyarországot képviselték a tavalyi tánc-világbajnokságon, ahol a negyedik helyet érték el.

Záróeseményeként az Amfiteátrum előcsarnokában “Képek, arcok, történetek” címmel fotókiállítás nyílt a Slash Light Kulturális - Művészeti Egyesület és a Dorcas Granny közös projektjének eredményeként. A Dorcas Románia “Fogadj örökbe egy nagymamát” projektje támogatást nyújt az idősek életkörülményeinek javításához. A Slash Light Egyesület tagjai e projektbe bekapcsolódva a fotólencsén keresztül igyekeztek közelebb hozni hozzánk az idős embereket. A kiállított képek ily módon művészet és szociális gondoskodás sajátos ötvözetét alkotó üzenetet is hordoznak,  méltó befejezést kínálva ezáltal az idei eseménydús, színes, és reményeink szerint az idők távlatában is emlékezetesnek bizonyuló Szociális Munkás Világnapnak.  

 

 

Fotókat készítette: Csendes Evelyn

nyitokepvilagnap5vilagnap6vilagnap4vilagnap2vilagnap3