Együttműködés a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karával

2022. november 10-én a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának négy oktatója .látogatást tett a Partiumi Keresztény Egyetemen. A küldöttséget  Dr. Kiss-Tóth Emőke főiskolai tanár, dékán vezette, kíséretében voltak Dr. Rucska Andrea főiskolai tanár, oktatási dékánhelyettes, Perge Anna tanársegéd, és Simon Nóra mesteroktató. A látogatásra az Erasmus+ program keretében került sor. 

A PKE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara között 2019-ben kezdődött a partnerségi szerződéssel is megerősített együttműködés a tárdadalomtudományi oktatás és kutatás területén. A kapcsolatok további fejlesztési  irányainak kijelölése érdekében miskolci vendégeink megbeszéléseket folytattak Dr.Szilágyi Ferenc dékánnal, valamint a  Humántudományi Tanszék több oktatójával. 

Amint az alábbi visszajelzések is tanusítják, a látogatás hozadékaként szociális munkás, szociológus hallgatóink különleges oktatási élményben részesültek. A miskolci oktatói team által szervezett interaktív tevéknységbe bekapcsolódva a mélyszegénységben élő családok élethelyzetét modellező, érzékenyítő Szociopoly pedagógiai játékkal ismerkedhettek meg és gyakorolhatták ezáltal közvetett módon eljövendő szakmai szerepüket:    

“A csütörtöki program egy játék volt! Csoportokra voltunk bontva és különböző családtípust lehetett választani a játékon belül (egyedülálló, nagycsaládos, egy gyerekes)! Mindezek után az adott jövedelemből kellett megélni, mint segély, közmunkabér, bejelentett munka. A lényege az volt, hogy célbaérjen az, aki túl élt a kiadások mellett egy hónapot!"

Nagyon nagyon jó program volt, mert a nehéz körülmények között élők egy heti életben maradási lehetőségèt èlhettük át egy játék keretében. Bele èlhettük magunkat ebbe a helyzetbe, átélve a gondokat, bajokat, nehézségeket amivel meg kell küzdjenek azok az emberek”

 

 

miskolci latogatas1miskolci latogatas2