A Partium szerepe a magyar és a szomszédos népek kultúrájában és történelmében

Tudományos konferencia a Partiumi Keresztény Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola, a Kölcsey Társaság és az O’sváth Alapítvány szervezésében.

A Partium szerepe a magyar és a szomszédos népek kultúrájában és történelmében címmel a Partiumi Keresztény Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola, a Kölcsey Társaság és az O’sváth Alapítvány tudományos konferenciát szervez Csengeren 2016. április 17-én.

A konferencia keretében a szervezők képviselői felavatják a Csenger városában található  O’sváth Gyűjteményre épülő közös kutatóhelyet. A Gyűjteménynek otthont adó épületet a Nyíregyházi Főiskola és a Partiumi Keresztény Egyetem közös kutatóhelyeként, táblával fogja megjelölni, amely tudományos ülések, vándorszemináriumok, egyetemközi találkozók helyszínéül szolgálhat.

A Gyűjtemény és a kutatóhely célja az erdélyi-partiumi és a helyi magyarság előre mutató, határon átívelő, hazafias, de ugyanakkor európai, nyugati értékeket közvetítő érdekei mentén történik. Az együttműködés célja továbbá a régió, a helyi értelmiség szervezése, a helyi közösségekszolgálata, kulturális központ kialakítása.

 

Meghívó

Konferenciaprogram

forrás: www.partium.ro